Νέα και ανακοινώσεις

3η Ημερίδα Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας Συ.Δ.Ν.Α. – Παρουσιάσεις

Η 3η Ημερίδα του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής (Συ.Δ.Ν.Α.), πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, στο συνεδριακό χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π.Φάληρο, Αθήνα).

Βασικό θέμα της Ημερίδας αποτέλεσε ο Απολογισμός του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας, εν όψει της ολοκλήρωσης του έργου, ενώ παρουσιάστηκε μια ευρεία γκάμα θεμάτων που άπτονται της επιχειρηματικότητας και των εξελίξεων και τάσεων στο Επιχειρείν, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Παράλληλα, παρουσιάστηκε μελέτη που εκπονήθηκε για την επιχειρηματική ανακάλυψη, με έμφαση την ανάδειξη κλάδων με σημαντική αναπτυξιακή προοπτική εντός των ορίων των Δήμων Καλλιθέας, Αλίμου και Π.Φαλήρου.

Οι βασικές θεματικές της ημερίδας αναφέρονται παρακάτω:

  • Η πορεία του Επιχειρείν στους Δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου, όπως προκύπτει από έρευνες και μελέτες που έχουν εκπονηθεί
  • Μελέτη για την Επιχειρηματική Ανακάλυψη:  Βασικές έννοιες, ανάδειξη κλάδων με σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, η οποία εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ
  • Αποτίμηση & Συμπεράσματα από τη λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Συ.Δ.Ν.Α.

Οι βασικοί ομιλητές του Συνεδρίου ανέπτυξαν μια ευρεία γκάμα θεμάτων και πιο συγκεκριμένα:

Βασικό θέμα της παρουσίασης των κ. Άγγελου Τσακανίκα, Αναπλ. Καθηγητή Οικονομικής Αξιολόγησης Συστημάτων Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Διευθυντή Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) ΕΜΠ και του Δρ. Πέτρου Δήμα, Μεταδιδακτορικού Ερευνητή στο Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας ΕΜΠ, αποτέλεσαν οι εξελίξεις και προοπτικές του οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στους 3 Δήμους του Συ.Δ.Ν.Α (παρουσίαση εδώ). ενώ τις εκτιμήσεις & προσδοκίες των επιχειρήσεων των 3 Δήμων, όπως αποτυπώνονται στα αποτελέσματα περιοδικών ερευνών του ΚΣΕ, παρέθεσε ο κ. Νίκος Ταβουλάρης, Στέλεχος του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας. (παρουσίαση εδώ)

Στη συνέχεια, ο κ. Άγγελος Τσακανίκας παρουσίασε μελέτη που εκπονήθηκε για την Επιχειρηματική Ανακάλυψη. Πιο συγκεκριμένα, ανέλυσε βασικές έννοιες του θέματος και παρέθεσε τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνα που έγινε αναφορικά με την ανάδειξη κλάδων με σημαντική αναπτυξιακή προοπτική στους Δήμους του Συνδέσμου Νότιας Αττικής. (παρουσίαση εδώ)

H Διευθύντρια του Κέντρου κ. Αναστασία Ζαχαράκη, στην ομιλία της και στα πλαίσια του απολογισμού των δύο ετών του έργου, ανέλυσε διεξοδικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες από το ΚΣΕ και σκιαγράφησε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των μέχρι σήμερα ωφελούμενων επιχειρήσεων. Απηύθυνε δε κάλεσμα σε όσες επιχειρήσεις των 3 Δήμων του Συ.Δ.Ν.Α. δεν είχαν την ευκαιρία να προσέλθουν στο Κέντρο προκειμένου να ενημερωθούν, να το πράξουν, προκειμένου να λάβουν τόσο ενημέρωση, όσο και δωρεάν εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη. Τόνισε επίσης πως το πλεονέκτημα του Κέντρου είναι ότι παρέχει αξιόπιστες και ευρέως φάσματος μελετητικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, οι οποίες μπορούν να φτάσουν στο σύνολο των επιχειρήσεων των τριών δήμων ακόμα και σε εκείνες που είτε λόγω κόστους είτε κουλτούρας δεν θα προσέφευγαν στην αναζήτησή τους. (παρουσίαση εδώ)

Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλίες εκπροσώπων ωφελούμενων επιχειρήσεων του ΚΣΕ Συ.Δ.Ν.Α., οι οποίοι παρέθεσαν τις εμπειρίες τους από τη συνεργασία με το Κέντρο και την συμβουλευτική υποστήριξη που έλαβαν.

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο