Νέα και ανακοινώσεις

Workshop με θέμα «Εισαγωγή στο νέο τρόπο φορολογίας ελεύθερων επαγγελματιών» – Πέμπτη 11/01/2024

Με σημαντική παρουσία τοπικών επιχειρήσεων και ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Συ.Δ.Ν.Α., ενημερωτικό workshop με θέμα «Εισαγωγή στο νέο τρόπο φορολογίας ελεύθερων επαγγελματιών».

Στον απόηχο της ψήφισης του νέου φορολογικού νόμου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους εξειδικευμένους ομιλητές να αναλύουν ζητήματα σχετικά με την καθημερινότητα και τις διαδικασίες των επιχειρήσεών τους.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Ν. 5073/2023 με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και άλλες επείγουσες διατάξεις» (ΦΕΚ Α’/204/11-12-2023). Στις νέες ρυθμίσεις προβλέπονται διατάξεις για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας (Μέρος Β’), στις οποίες περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τη διεύρυνση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών, ρυθμίσεις για φυσικά πρόσωπα που ασκούν ατομική επιχείρηση, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, ρυθμίσεις για τη λαθρεμπορία ενεργειακών προϊόντων, καθώς και ρυθμίσεις για τον έλεγχο εφαρμογής της τελωνειακής και φορολογικής νομοθεσίας.

Στην εκδήλωση αναπτυχθήκαν θέματα σχετικά με το νέο τρόπο φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών και πιο συγκεκριμένα :

  • Έγινε εισαγωγή στο νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών
  • Αναλύθηκε ο τρόπος υπολογισμού του ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας και παρατέθηκαν σχετικά παραδείγματα
  • Αναπτύχθηκε το θέμα της αμφισβήτησης του τεκμηρίου
  • Αναλύθηκε ο αντικαταχρηστικός κανόνα σύστασης μονοπρόσωπης εταιρείας

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη τοπικών επιχειρήσεων και του ΚΣΕ Συ.Δ.Ν.Α.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο