Δελτία Τύπου

3η Ημερίδα Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας Συ.Δ.Ν.Α. – Δελτίο Τύπου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Ημερίδα του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής (Συ.Δ.Ν.Α.), την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, στο συνεδριακό χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π.Φάληρο, Αθήνα).

Βασικό θέμα της Ημερίδας αποτέλεσε ο Απολογισμός του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας, εν όψει της ολοκλήρωσης του έργου, ενώ παρουσιάστηκε μια ευρεία γκάμα θεμάτων που άπτονται της επιχειρηματικότητας και των εξελίξεων και τάσεων στο Επιχειρείν, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Παράλληλα, παρουσιάστηκε μελέτη που εκπονήθηκε για την επιχειρηματική ανακάλυψη, με έμφαση την ανάδειξη κλάδων με σημαντική αναπτυξιακή προοπτική εντός των ορίων των Δήμων Καλλιθέας, Αλίμου και Π.Φαλήρου.

Ο Πρόεδρος του Συ.Δ.Ν.Α. & Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Κάρναβος τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα παρουσιάζουμε τον απολογισμό του έργου μιας πολύ σπουδαίας υποδομής για την τοπική ανάπτυξη στην περιοχή μας. Του  Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας, που λειτούργησε ύστερα από την πρωτοβουλία των τριών δήμων του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής. Το Κέντρο αυτό αποτελεί άλλη μια δικαίωση της τεράστιας προσπάθειας που κάναμε, η Καλλιθέα, ο Άλιμος και το Π. Φάληρο, μέσα από τον Σύνδεσμο μας, ώστε να εξασφαλίσουμε στην περιοχή μας ένα ολοκληρωμένο, καινοτόμο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Περιφέρειας Αττικής.

Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας υλοποιήθηκε, βάσει της στρατηγικής του Συνδέσμου για την υποστήριξη των επιχειρήσεων και με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας τους, την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Το έργο που παρείχε ήταν πολύπλευρο:

Υποστήριξη σε κάθε  επιχείρηση, σε επιχειρηματία ή επενδυτή που απευθύνθηκε για βοήθεια, με τη δωρεάν παροχή ενημερωτικού – πληροφοριακού υλικού και εργαλείων σ’ ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που αφορούν στην επιχειρηματικότητα σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Δωρεάν εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις στην περιοχή του Συ.Δ.Ν.Α. βάσει των πραγματικών αναγκών τους, οι οποίες διαγνώσθηκαν μετά από σχετική διαδικασία.

Είναι προφανές ότι το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, σε συνδυασμό και με τα προγράμματα επιδοτούμενης κατάρτισης και συμβουλευτικής ανέργων και εργαζομένων,  συνέβαλλε σημαντικά στην μάχη για την επιχειρηματικότητα και την τοπική απασχόληση σε μια δύσκολη εποχή με ανοιχτές προκλήσεις και κινδύνους για την παγκόσμια και την ελληνική οικονομία.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους,  όσοι συνέβαλλαν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του μεγαλόπνοου έργου για την τοπική ανάπτυξη που όμοιο του δεν έχουν  γνωρίσει οι Δήμοι μας και ειδικότερα τους συναδέλφους δημάρχους Ανδρέα Κονδύλη και Γιάννη Φωστηρόπουλο, καθώς και την Περιφέρεια Αττικής για τη συμβολή της στη χρηματοδότηση του έργου.»

Τον Αντιπρόεδρο του Συ.Δ.Ν.Α. & Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, κ. Στέφανος Διαμαντής, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στάθηκε στα οφέλη από τη λειτουργία δομών στήριξης της επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Ο εκπρόσωπος του Μέλους του Συ.Δ.Ν.Α. και Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου κ. Γιάννη Φωστηρόπουλου, Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Παναγιώτης Καρούμπαλης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, «την σημασία των πρωτοβουλιών και των παρεμβάσεων για την επιχειρηματική κοινότητα, που έχουν ασκηθεί έως και σήμερα από το Κέντρο» και έκανε «ειδική αναφορά στις καμπάνιες ενημέρωσης και στις δράσεις ενημέρωσης των επιχειρήσεων». Επίσης αναφέρθηκε «στην σημαντική βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί, με 1390 επιχειρήσεις (εταιρείες, νομικά & φυσικά πρόσωπα) μέσω της οποίας όλες αυτές οι επιχειρήσεις, έχουν συνεχή ενημέρωση για σημαντικά θέματα όπως προγράμματα ΕΣΠΑ, νομικά και τραπεζικά θέματα, μακροοικονομικές και κλαδικές εξελίξεις» ενώ τόνισε ότι «146 επιχειρήσεις έχουν αιτηθεί και ήδη έχουν ωφεληθεί με τουλάχιστον μια συμβουλευτική υπηρεσία του Κέντρου όπως για παράδειγμα marketing plan, μελέτη αγοράς, επιχειρηματικό πλάνο». Επίσης, αναφέρθηκε «στην εκπόνηση από το Κέντρο και στην διάθεση στις επιχειρήσεις 37 κλαδικών μελετών, ερευνών καθώς και μελετών οικονομικού περιβάλλοντος, οι οποίες αποτελούν σημαντικό βοήθημα των επιχειρηματιών στην δράση τους» ενώ τόνισε «την σημασία των εκδηλώσεων και συναντήσεων που έχουν διοργανωθεί από το Κέντρο, με επιχειρήσεις και ιδιώτες, για θέματα όπως : Αναζήτηση χρηματοδότησης, digital marketing, Δράσεις περιβαλλοντικού mentoring». Κλείνοντας την εισήγηση του τόνισε χαρακτηριστικά «ότι το εγχείρημα που οραματιστήκαν, οι Δήμαρχοι των τριών πόλεων, Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας, Αλίμου, υλοποιήθηκε, αναπτύσσεται, ριζώνει και ασκεί πλέον παρεμβατικό-ουσιαστικό ρόλο στο δημόσιο διάλογο για όλα τα σημαντικά και επίκαιρα θέματα που αφορούν την επιχειρηματική κοινότητα, επιδεικνύοντας τα πρώτα ουσιαστικά και μετρήσιμα αποτελέσματα».

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο