Νέα και ανακοινώσεις

Τρία νέα ενεργειακά προγράμματα για επιχειρήσεις

Προς υλοποίηση το πρόγραμμα τριών δράσεων ενεργειακής εξοικονόμησης 450 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις.

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να προκηρυχθούν τρία νέα προγράμματα για την εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Α. Σδούκου πρόκειται για το «Εξοικονομώ Επιχειρώ», το «Αλλάζω Συσκευή για Επιχειρήσεις» και το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά και συστήματα αποθήκευσης για Επιχειρήσεις», συνολικού προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, το “Εξοικονομώ Επιχειρώ” αφορά την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων των επιχειρήσεων, το “Αλλάζω Συσκευή για Επιχειρήσεις” την αντικατάσταση του παλαιού και ενεργοβόρου εξοπλισμού και το πρόγραμμα “Φωτοβολταϊκά και συστήματα αποθήκευσης για Επιχειρήσεις” θα δώσει τη δυνατότητα σε εταιρείες και βιομηχανίες να παράγουν την ενέργεια που καταναλώνουν και να μειώσουν ορατά το ενεργειακό κόστος.

Σύμφωνα με τα στελέχη της αγοράς χονδρικής αλλά και λιανικής ηλεκτρικών- ηλεκτρονικών ειδών, το συγκεκριμένο ενιαίο πρόγραμμα θα έχει διττό χαρακτήρα και όφελος για την αγορά μιας και η γκάμα των προϊόντων που περιλαμβάνει αφορά την αλλαγή και ανακύκλωση τόσο των επαγγελματικών συσκευών όσο και των οικιακών συσκευών που είναι κατάλληλες για την κάλυψη των αναγκών των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Άμεσα ωφελημένοι θα είναι οι μεγάλοι κατασκευαστές και εισαγωγείς των επαγγελματικών συσκευών, που είναι μονοψήφιος αριθμός αλλά οι οργανωμένες αλυσίδες του χώρου.   Αν και ακόμη δεν έχουν προσδιοριστεί επ’ ακριβώς τα κριτήρια για την αντικατάσταση συσκευών, εκτιμάται ότι η επιδότηση θα κινείται πάνω από 30%-40% και θα αφορά συσκευές ψύξης, θέρμανσης και κλιματισμού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο