Δελτία Τύπου

2η Ημερίδα Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας Συ.Δ.Ν.Α. – Δελτίο Τύπου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Ημερίδα του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής (Συ.Δ.Ν.Α.), την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, στο συνεδριακό χώρο ΝΗΡΕΥΣ του Ξενοδοχείου ΚΟΡΑΛΛΙ (Λεωφ. Ποσειδώνος 35, Π.Φάληρο, Αθήνα).

Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκαν στοιχεία που προέρχονται από την ερευνητική δραστηριότητα του Κέντρου και από δευτερογενείς πηγές, καθώς και συμπεράσματα που προκύπτουν για την παρούσα κατάσταση της επιχειρηματικότητας στους Δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου, αναλύθηκαν θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, δόθηκε έμφαση στις εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρονται από το Κέντρο και έγινε απολογισμός της μέχρι σήμερα πορείας του έργου.

Ο Πρόεδρος του Συ.Δ.Ν.Α. & Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Κάρναβος τόνισε: «Στις 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ημερίδα του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας (ΚΣΕ). Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας μπήκε  σε λειτουργία ύστερα από την πρωτοβουλία των τριών δήμων του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής.

Είμαστε χαρούμενοι γιατί τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα του κέντρου αυτού αποτελούν άλλη μια δικαίωση της τεράστιας προσπάθειας που κάναμε, η Καλλιθέα, ο Άλιμος και το Π. Φάληρο, μέσα από τον Σύνδεσμο μας, ώστε να εξασφαλίσουμε  στην περιοχή μας ένα ολοκληρωμένο, καινοτόμο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Περιφέρειας Αττικής.

Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας αποτελεί πλέον ένα σημαντικό εργαλείο για την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας τους, την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς.

Το Κέντρο αυτό, σε μια δύσκολη εποχή, με ανοιχτές προκλήσεις και κινδύνους για την παγκόσμια και την ελληνική οικονομία, έχει συμβάλλει σημαντικά στην μάχη για την επιχειρηματικότητα και την τοπική απασχόληση την οποία ενισχύουμε τόσο μέσω της βελτίωσης της επιχειρηματικότητας αλλά και σε συνδυασμό με τις περεταίρω δράσεις του ΣΥΔΝΑ.

Όπως γνωρίζουμε,  η αξία της γνώσης,  της εξειδίκευσης και της διαρκούς προσαρμογής στις νέες συνθήκες είναι μια σταθερή  αξία στην όποια κρίση.

Υπό την έννοια αυτή, κάθε υποδομή, όπως αυτή του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας που, αποδεδειγμένα πλέον, ενισχύει και διαχέει την γνώση προς τα κάτω, είναι πολύτιμη και δρα πολλαπλασιαστικά.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους,  όσοι συνέβαλλαν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του επιτυχημένου εγχειρήματος και ειδικότερα τους συναδέλφους δημάρχους Ανδρέα Κονδύλη και Γιάννη Φωστηρόπουλο, καθώς και την Περιφέρεια Αττικής για τη συμβολή της στη χρηματοδότηση του έργου και τις εταιρίες ICAP και GRANT THORNTON για τη συμμετοχή τους».

Τον Αντιπρόεδρο του Συ.Δ.Ν.Α. & Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος ΚΕΠ κ. Γιάννης Μαριόλης, ο οποίος απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό εκ μέρος του Δημάρχου «Η σημερινή Ημερίδα αποδεικνύει ότι, όταν υπάρχει πολιτική θέληση και αποφασιστικότητα, όραμα και δράση, υπευθυνότητα και συνεχής ζήλος, τότε προχωρούμε, όσο αντίξοες κι αν είναι οι συνθήκες, προς μια κοινωνία με μεγαλύτερο μερίδιο στην ευημερία. Αποδεικνύεται, επίσης, τι μπορεί να κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν ενώνει τις δυνάμεις, όταν ο ένας Δήμος συνεργάζεται με τον άλλο, όταν λειτουργεί με σύγχρονο, τεχνοκρατικό, ώριμο τρόπο και όταν βεβαίως τον εμπιστεύεται η κεντρική διοίκηση, το κεντρικό κράτος.

Είμαστε στην ευτυχή θέση σήμερα, έναν σχεδόν χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του ΣυΔΝΑ, να παρακολουθήσουμε τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοπόρου πρωτοβουλίας μέσα από  τις σχετικές μελέτες, τα στατιστικά και απολογιστικά στοιχεία που παρουσιάζονται. Γιατί υπήρξε έργο όλο αυτό το διάστημα, υπήρξε γόνιμη παραγωγή και ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων των περιοχών μας.

Βρισκόμαστε σε παραμονές εκλογών. Ζητάμε από την επόμενη κυβέρνηση περισσότερη εμπιστοσύνη στην Αυτοδιοίκηση, περισσότερη βοήθεια, γιατί, όπως και η σημερινή εκδήλωση αποδεικνύει, ξέρουμε να βάζουμε τον πήχη ψηλά, να πετυχαίνουμε τους στόχους και να φέρνουμε περισσότερη ανάπτυξη στην οικονομία των πόλεών μας, στη Νότια Αθήνα».

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος επεσήμανε : «Η ίδρυση και λειτουργία του ΣυΔΝΑ είναι κάτι το οποίο πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή, το υποστηρίξαμε, το σχεδιάσαμε και σήμερα με την αγαστή συνεργασία και των άλλων δύο όμορων Δήμων – της Καλλιθέας και του Αλίμου – ασκούμε ήδη παρέμβαση στον δημόσιο διάλογο για όλα τα σημαντικά και επίκαιρα θέματα της επιχειρηματικότητας. Με απόδοση των πρώτων ορατών και ουσιαστικών αποτελεσμάτων:

  • Με δράσεις επιδοτούμενης επιμόρφωσης για ανέργους και εργαζόμενους, με εκατοντάδες συμμετέχοντες
  • Με καμπάνιες και δράσεις ενημέρωσης των επιχειρήσεων των πόλεων μας
  • Με την στοχευμένη παρέμβαση σε θέματα επιχειρηματικότητας από τις καλύτερες εταιρείες συμβουλευτικής και υποστήριξης της χώρας

Με την δημιουργία βάσης επιχειρήσεων (περί τις 1000 μέχρι στιγμής), οι οποίες ενημερώνονται συστηματικά με αποστολή σχετικών επιστολών και news letter σχετικά με:

  • Τις δράσεις για την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις,
  • Τη γνώση, πληροφόρηση και καλές πρακτικές, σε μια περίοδο που ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας το έχει απόλυτη ανάγκη (σε συνεργασία με οργανισμούς, επιμελητήρια και πανεπιστήμια, καλλιεργώντας την επιχειρηματική κουλτούρα)
  • Με 90 επιχειρήσεις ήδη από τους τρεις Δήμους να έχουν κάνει χρήση στοχευμένης βοήθειας και συνδρομής.

Πάνω από όλα όμως η λειτουργία του ΣυΔΝΑ ανέδειξε την συστηματική μας προσπάθεια για την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των τοπικών μας κοινωνιών και του ανθρώπινου δυναμικού των πόλεων μας.

Προβάλλοντας και στηρίζοντας την επιχειρηματική δράση, κάτι που αποτελεί διαχρονική επιλογή στρατηγικής σημασίας για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου καθώς αποτελεί την βασική συνισταμένη για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη που τόσο όλοι αποζητούμε».

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τϋπου εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο