Νέα και ανακοινώσεις

Ενημερωτικό workshop για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Επιχειρώντας» από το ΚΣΕ Συ.Δ.Ν.Α.

Με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή διεξήχθη την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, δια ζώσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Συ.Δ.Ν.Α., ενημερωτικό workshop με θέμα «Εξοικονομώ– Επιχειρώντας, Ανάλυση προγράμματος επιχορήγησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης»

Η θεματολογία του workshop επικεντρώθηκε στην παρουσίαση και ανάλυση του προγράμματος «Εξοικονομώ-Επιχειρώντας» που αφορά την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αναλύθηκαν οι όροι  και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στη δράση, η οποία χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η δράση αφορά σε επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, ενδεικτικά :

  • επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης κτιριακού κελύφους
  • επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης συστήματος φωτισμού, εσωτερικού και εξωτερικού
  • επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα θέρμανσης χώρων όπως αντικατάσταση λεβήτων από αντλίες θερμότητας κτλ
  • επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα ψύξης χώρων όπως αντικατάσταση ψυκτών,
  • επεμβάσεις εγκατάστασης συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως ηλιοθερμικά συστήματα, φωτοβολταικά συστήματα, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας κτλ
  • εγκατάσταση συστήματα αυτοματισμού

Μέσα από την παρουσίαση του προγράμματος «Εξοικονομώ-Επιχειρώντας» έγινε μια προσέγγιση  για την ανάγκη  μετάβασης των επιχειρήσεων στην πράσινη ανάπτυξη με κυριότερα σημεία αναφοράς :

  • Τα οφέλη από τη μετάβαση λειτουργίας των επιχειρήσεων σε όρους πιο φιλικούς για το περιβάλλον
  • Τη διερεύνηση πιθανών δράσεων μετάβασης
  • Παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται από άλλες επιχειρήσεις
  • Προτεινόμενα σχέδια δράσης προς τις επιχειρήσεις.

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε τοποθέτηση και ερωτήματα από εκπροσώπους των επιχειρήσεων που παρακολούθησαν το workshop.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11/01/2023, σε δύο γκρουπ, στις 11:00 – 12:00 (Πρωινό Workshop) και 17:00 – 18:00 (Απογευματινό Workshop) και συμμετείχαν εκπρόσωποι και στελέχη τοπικών επιχειρήσεων, στελέχη της Αναθέτουσας Αρχής και του ΚΣΕ Συ.Δ.Ν.Α.

Στο τέλος της παρουσίασης τονίστηκαν ιδιαίτερα οι συμβουλευτικές υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει το ΚΣΕ Συ.Δ.Ν.Α., τόσο για το υπό εξέταση θέμα, όσο και γενικότερα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Συ.Δ.Ν.Α.: https://www.kse-sydna.gr/  

 

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο