Νέα και ανακοινώσεις

Eurostat: Πρώτη η Ελλάδα στην Ε.Ε. στις επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει στην καινοτομία

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφορικά με τις επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει στην καινοτομία την τριετία 2018/20.

Όπως αναφέρει η επίσημη στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε., Eurostat, η επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία αποτελεί επένδυση στο μέλλον της Ευρώπης. Η επιχειρηματική καινοτομία σχετίζεται με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που αναλαμβάνουν οι επιχειρήσεις για να εφαρμόσουν καινοτόμες καινοτομίας, να αναπτύξουν νέα αγαθά ή υπηρεσίες και να τα εισάγουν στην αγορά. Η Κοινοτική Έρευνα για την Καινοτομία (CIS) αναφέρει για δύο είδη καινοτομίας: την καινοτομία προϊόντων και την καινοτομία επιχειρηματικών διαδικασιών. Τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν ότι περισσότερες από τις μισές (53%) όλων των επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφεραν κάποιας μορφής καινοτόμα δραστηριότητα την τριετία 2018/20.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Eurostat, το υψηλότερο ποσοστό καινοτόμων επιχειρήσεων καταγράφηκε στην Ελλάδα (73% του συνόλου των επιχειρήσεων) και ακολούθησαν το Βέλγιο (71%), Γερμανία και Φινλανδία (69% έκαστη) και η Κύπρος (66%). Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στη Ρουμανία (11%), τη Λετονία (32%), την Ουγγαρία και την Ισπανία (33% έκαστη) και την Πολωνία (35%).

Οι μεσαίες και μεγάλες εταιρείες είναι πιο καινοτόμες

Η κατανομή των επιχειρήσεων ανά μέγεθος ως προς την καινοτομία προϊόντος ή/και επιχειρηματικής διαδικασίας το 2018/20 έδειξε ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις (250+ εργαζόμενοι) έχουν υιοθετήσει περισσότερο την καινοτομία(74%) από τις μεσαίες εταιρείες (50-249 εργαζόμενοι)  (60%).

Τα δεδομένα δείχνουν ότι σχεδόν επτά στις δέκα μεγάλες εταιρείες εισήγαγαν μια καινοτομία επιχειρηματικής διαδικασίας (69%) και περισσότερες από τις μισές εισήγαγαν μια καινοτομία αναφορικά με το προϊόν (55%). Στη συντριπτική πλειονότητα των εταιρειών που χαρακτηρίζονται ως μικρές (10-49 εργαζόμενοι), μόνο σχεδόν τέσσερις στις δέκα εμφανίζουν καινοτομία στις διαδικασίες και περίπου το ένα τέταρτο στο προϊόν.

Όπως αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης: «Μια νέα σημαντική πρωτιά για την Ελλάδα στην ΕΕ: σύμφωνα με την Eurostat, έχει το υψηλότερο ποσοστό (73%) επιχειρήσεων που έχουν επενδύσει στην καινοτομία την 3ετια 2018-20! Εύγε Χρίστο Δήμα».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας έκανε αντίστοιχη ανάρτηση: «1η θέση για την Ελλάδα στην ΕΕ! Σύμφωνα με την Eurostat, η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό (73%) επιχειρήσεων που έχουν επενδύσει στην καινοτομία την 3ετια 2018-20».

Πηγή: www.moneyreview.gr https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/international/95110/eurostat-proti-i-ellada-stin-e-e-stis-epicheiriseis-poy-echoyn-ependysei-stin-kainotomia/

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο