Δελτία Τύπου

Ολοκληρώθηκε η 1η ενημερωτική ημερίδα του ΚΣΕ Συ.Δ.Ν.Α.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Ημερίδα του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής (Συ.Δ.Ν.Α.), την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στην αίθουσα Aegean Sea Ballroom του Ξενοδοχείου Athens Marriott (Λεωφ. Συγγρού 385, Π.Φάληρο, Αθήνα).

Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκαν στοιχεία που προέρχονται από την ερευνητική δραστηριότητα του Κέντρου και από δευτερογενείς πηγές, καθώς και συμπεράσματα που προκύπτουν για την παρούσα κατάσταση της επιχειρηματικότητας στους Δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου, αναλύθηκαν θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος και δόθηκε έμφαση στις εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρονται από το Κέντρο.

Ο Πρόεδρος του Συ.Δ.Ν.Α. & Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Κάρναβος τόνισε: «Ιδιαίτερα σημαντικά τα συμπεράσματα από την 1η Ημερίδα Ενημέρωσης της Επιχειρηματικής Κοινότητας, του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής, καθώς παρουσιάστηκαν οι Δράσεις στήριξης των επιχειρήσεων, όλες οι υπηρεσίες ενίσχυσης της τοπικής ανάπτυξης, αλλά και τα χρήσιμα  αποτελέσματα των ερευνών για την επιχειρηματικότητα στους Δήμους μας, στην Καλλιθέα, στον Άλιμο και το Παλαιό Φάληρο.

Έχουμε εξασφαλίσει  ένα  αναπτυξιακό πρόγραμμα, για νέες θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία, επενδύσεις για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, διαμορφώνοντας το παραλιακό μας μέτωπο σε  πολιτιστικό και τουριστικό πόλο έλξης.

Έχει ανοίξει ένα μεγάλο κεφάλαιο ανάπτυξης, με τεράστιες δυνατότητες για την περιοχή μας, με σημείο αναφοράς την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων μας».

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος επεσήμανε : «Με χαρά και ζήλο ξεκινήσαμε σήμερα την 1η Ημερίδα ενημέρωσης της επιχειρηματικής κοινότητας του Συ.Δ.Ν.Α., επιδιώκοντας – μέσω της  λειτουργίας και του ρόλου του Κέντρου Επιχειρηματικότητας – στοχευμένες και αποδοτικές παρεμβάσεις, βάσει μελετών των κορυφαίων εταιριών συμβουλευτικής και υποστήριξης.

Το εγχείρημα που οραματιστήκαμε, οι Δήμαρχοι των τριών πόλεων, Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας, Αλίμου, υλοποιήθηκε, αναπτύσσεται, ριζώνει και ασκεί παρεμβατικό-ουσιαστικό ρόλο στο δημόσιο διάλογο για όλα τα σημαντικά και επίκαιρα θέματα.

Στην ίδρυση και λειτουργία του ΣυΔΝΑ πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή και σήμερα με την αγαστή συνεργασία και των άλλων δύο όμορων Δήμων – της Καλλιθέας και του Αλίμου – έχουμε τα πρώτα ορατά και  ουσιαστικά και αποτελέσματα:

  • Με δράσεις επιδοτούμενης επιμόρφωσης για ανέργους και εργαζόμενους με εκατοντάδες συμμετέχοντες,
  • Με καμπάνιες και δράσεις ενημέρωσης των επιχειρήσεων των πόλεων μας,
  • Με την λειτουργία του Κέντρου Επιχειρηματικότητας,
  • Με την στοχευμένη παρέμβαση σε θέματα επιχειρηματικότητας από τις καλύτερες εταιρείες συμβουλευτικής και υποστήριξης της χώρας.

Η λειτουργία του Συ.Δ.Ν.Α. αυτή ακριβώς την ανάγκη έρχεται να καλύψει μια μεγάλη ανάγκη των τοπικών επαγγελματιών, στηρίζοντας την τοπική επιχειρηματικότητα με δωρεάν παροχή επιχειρηματικών εργαλείων και καθοδηγώντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Νότιας Αθήνας αλλά και εκείνους που επιθυμούν να μπουν στην γραμμή εκκίνησης της επιχειρηματικότητας. Το επιχειρείν είναι σημαντικό, σπουδαίο για τις πόλεις μας. Δίνει ζωή, δίνει δουλειές και αυτοί οι οικονομικοί πόροι μένουν στις πόλεις μας.

Πρόθεση των διοργανωτών, είναι οι ημερίδες ενημέρωσης και οι δράσεις εξωστρέφειας του Συνδέσμου να συνεχισθούν και να επαναληφθούν, καθώς το ενδιαφέρον από πλευράς του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου, υπήρξε μεγάλο.

Μη διστάσετε να χτυπήσετε την πόρτα μας. Κάντε μας τις προτάσεις σας, έχουμε ανοιχτά αυτιά».

Από τη μεριά του Αναδόχου, η Director της ICAP Advisory, κ. Αναστασία Ζαχαράκη τόνισε μεταξύ άλλων: «Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας (ΚΣΕ) του Συ.Δ.Ν.Α. είναι μια σημαντική και καινοτόμος δράση για την τοπική αυτοδιοίκηση για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας. Το έργο υλοποιείται από το Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής (ΣυΔΝΑ), ο οποίος αποτελεί μία διαδημοτική συνεργασία των δήμων Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και  Αλίμου, με σκοπό να αποτελέσει ένα θεσμό στήριξης της επιχειρηματικότητας που θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσω της στήριξής τους και στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας τους, την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους».

Ενώ ο Senior Partner, Head of Advisory της Grant Thornton BS, κΓιώργος Δεληγιάννης δήλωσε: «Η ανάγκη να υπάρξουν ευρύτερες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των ελληνικών επιχειρήσεων γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη, δεδομένων και των αλλαγών που λαμβάνουν χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αρχίζουν και αντιλαμβάνονται την ανάγκη αλλαγών στο επιχειρησιακό τους μοντέλο. Ο Συ.Δ.Ν.Α. (Δήμοι Καλλιθέας, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου), με συμβούλους την Grant Thornton και την ICAP θα υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια, με σκοπό, αυτές οι δράσεις να γίνουν παράδειγμα για όλες τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αυτής της χώρας».

Δείτε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της ημερίδας εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο